Тридцять найбільших власників грецьких держпаперів візьмуть участь в операції з реструктуризації боргу країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тридцять найбільших власників грецьких держпаперів візьмуть участь в операції з реструктуризації боргу країни

Казна та Політика
263
Тридцять найбільших власників грецьких держпаперів у приватному секторі візьмуть участь в операції з реструктуризації боргу країни через обмін старих облігацій на нові. Про це сьогодні повідомив Міжнародний інститут фінансів (IIF) - асоціація, що представляє інтереси понад 450 фінансових компаній.
У 30 інститутів, які погодилися на обмін, на руках 81 млрд євро грецьких бондів, або 39,3% від загальної кількості облігацій (206 млрд євро), на які поширюється пропозиція про обмін. Серед цих компаній - французькі банки Credit Agricole і BNP Paribas, німецькі Commerzbank і Deutsche Bank, британський HSBC, італійський Intesa San Paolo, американська страхова компанія Metlife. Частина цих компаній оголосила про згоду на обмін раніше на цьому тижні.
Сьогоднішнє оголошення IIF підвищує шанси на успішний результат облігаційної свопу, після того як кілька банків висловили невпевненість у позитивному результаті. Так, сьогодні глава німецького банку розвитку KFW Ульріх Шредер не виключив, що Греції не вдасться досягти встановленого порога згоди приватних інвесторів, у результаті чого відбудеться "кредитна подія, причому в основі своїй неконтрольованого характеру" (тобто фактично дефолт). Представник французького BNP Paribas сьогодні також висловив невпевненість в результаті грецького обміну.
Обмін держоблігацій Греції, що належать приватному сектору, є невід'ємною складовою другої програми фінансування Греції з боку єврозони і Міжнародного валютного фонду (МВФ) обсягом 130 млрд євро.
Нагадаємо, за неофіційними даними, програма обміну облігацій Греції збільшена на 19 млрд євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас