Нацбанк може знизити відсоткові ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк може знизити відсоткові ставки

272
Національний банк України розглядає можливість зниження кредитних відсоткових ставок. Про це йдеться в коментарі керівника групи радників голови НБУ Валерія Литвицького, розміщеному на сайті НБУ.
Він зазначив, що, за підсумками перших двох місяців в Україні спостерігається позитивна цінова ситуація, що зумовлено, в першу чергу, бюджетною політикою уряду і монетарною політикою Нацбанку. "В Україні зберігається цінова стабільність, третій місяць поспіль місячна інфляція не перевищує 0,2%, а останні 10 місяців вона щомісяця менше 1%" - відзначив Литвицький.
Він вважає, що в таких умовах НБУ може піти на зниження відсоткових ставок. "Ми вважаємо, що в такій ситуації можна продовжити помірну політику підтримки економічної активності. В цьому році ми провели вже два раунди пом'якшення відсоткових вимог, і я думаю, і зараз це обговорюється, що є велика ймовірність того, що ми підемо ще на одне зниження ставок", - заявив Литвицький.
На сьогодні ставки за кредитами "овернайт" становлять: по кредитах під забезпечення державними цінними паперами - 8,75%; за кредитами без забезпечення - 10,75%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас