Тігіпко розповів, як буде падати відсоток безробіття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко розповів, як буде падати відсоток безробіття

334
Рівень безробіття в Україні на кінець 2012 року може скласти 7,2%, що в середньому буде на 3% нижче європейського рівня безробіття, заявив віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко на розширеному засіданні уряду в середу.
Він зазначив, що безробіття в Україні за останні два роки скоротилося до 7,8%. Разом з тим, на думку віце-прем'єра, рішення даної проблеми лежить у площині зміни підходу до працевлаштування населення.
На думку Тігіпка, держава повинна звільнити від сплати єдиного соціального податку роботодавців, які надали перше робоче місце для випускників українських вищих навчальних закладів.
"Я думаю, необхідно звільнити повністю від сплати єдиного соціального внеску тих роботодавців, які надають людині перше робоче місце, але при цьому зобов'язати, що після року роботи він ще шість місяців утримає дитину на роботі", - сказав він.
За словами Тігіпка, у разі якщо роботодавець не виконає дане зобов'язання, він повинен буде компенсувати державі понесені втрати.
Крім того, Тігіпко пропонує звільнити від сплати єдиного соціального внеску "тих роботодавців, які реально збільшують кількість робочих місць".
"Це інвестиції, це необхідно стимулювати, і якщо це буде зроблено, то реально збільшаться робочі місця", - зазначив він.
Віце-прем'єр також повідомив, що найближчим часом на засіданні уряду буде розглянуто законопроект про зайнятість.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас