Турецька Anadolu Efes купила пивний бізнес британської SABMiller в Росії та Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турецька Anadolu Efes купила пивний бізнес британської SABMiller в Росії та Україні

338
Компанія Anadolu Efes Biracilik ve Malt Sanayii AS (Стамбул, Туреччина) придбала пивний бізнес SABMiller plc (Великобританія) в Росії та Україні.
Про це йдеться в повідомленні "Міллер Брендз Україна".
"Відповідно до умов стратегічного альянсу, SABMiller передає свої активи в Україні і Росії компанії Anadolu Efes", - сказано в повідомленні.
Передача бізнесу відбувається в рамках стратегічного альянсу між двома великими міжнародними групами, про який сторони оголосили в жовтні 2011 року.
Згідно з умовами, український підрозділ SABMiller - "Міллер Брендз Україна" - з 7 березня 2012 р. змінює власника і переходить до компанії Anadolu Efes, що входить до Anadolu Group.
У свою чергу Anadolu Efes передає SABMiller 24% своїх акцій після збільшення свого акціонерного капіталу.
Крім того, інші умови угоди включають представництво SABMiller в раді директорів Anadolu Efes, а також обмін досвідом між двома компаніями з метою подальшого розвитку брендів обох компаній на ринках, які підпадають під дію угоди про союз.
Згідно з повідомленням, на момент оголошення про укладення стратегічного альянсу в жовтні 2011 року сукупна оціночна вартість українських і російських активів компанії SABMiller становила близько 1,9 млрд доларів.
Як повідомляло агентство, у січні АМКУ дозволив Anadolu Efes купити пивний бізнес SABMiller в Росії та Україні.
19 жовтня 2011 р. SABMiller і Anadolu Efes оголосили про свій намір створити стратегічний альянс на території Туреччини, СНД, Центральної Азії і на Близькому Сході, протягом дії якого через Anadolu Efes будуть здійснюватися інвестиції для обох груп, а SABMiller передасть свій бізнес в Росії та Україні Anadolu Efes.
У 2010 році (закінчився 31 березня 2011 року) підприємства SABMiller в Росії та Україні виробили 69 млн дал пива, чистий дохід склав 678 млн доларів, EBITDA - 149 млн доларів.
У травні 2008 SABMiller купила в Україні пивоварний завод "Сармат" (Донецьк, 99,84% акцій), який входив до складу однойменної пивоварної групи.
SABMiller plc представлена в 60 країнах світу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас