Італія продає борги з захистом від інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія продає борги з захистом від інфляції

Казна та Політика
242
Міністерство фінансів Італії оголосило про початок розміщення довгострокових боргових паперів, призначених для дрібних інвесторів, що бажають вкладати в папери європейської держави.
Пропоновані бонди мають термін обігу чотири роки і плаваючі купонні виплати, які будуть змінюватися в залежності від динаміки споживчих цін в країні. Таким чином, приватні інвестори вперше за всю історію італійських розміщень будуть безпосередньо захищені від інфляції. Ще однією умовою розміщення стане те, що приватний сектор буде мати можливість купувати папери безпосередньо у Мінфіну, а не платити комісії брокерам або банкам.
Параметри нових паперів покликані стимулювати зростання попиту на італійські борги. З одного боку, спад в рівні прибутковості за держоблігаціями Італії дозволив значно послабити боргове навантаження на уряд і зміцнити інвестиційну довіру. В останні дні прибутковість 10-річних паперів опустилася нижче психологічної позначки 5% річних, а зараз тримається поблизу цього рівня. З іншого боку, менша прибутковість змушує інвесторів шукати альтернативні вкладення з великим рівнем повернення капіталу.
На цьому тлі аналітики закликають почати стимулювати інвестиційний попит з боку італійських сімей, зацікавлених у захисті своїх вкладень. Купонні виплати за новими держоблігаціями будуть проводитися кожні шість місяців з урахуванням рівня інфляції плюс 0,4 відсоткового пункту. Поки залишається невідомим, чи виявиться ринок готовий до подібної пропозиції і в якому саме обсязі вдасться провести розміщення.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас