В Києві не будуть будувати ще один сміттєспалювальний завод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Києві не будуть будувати ще один сміттєспалювальний завод

440
Перший заступник голови Київської міської адміністрації Олександр Мазурчак повідомив, що столиця відмовилася від ідеї будівництва ще одного сміттєспалювального заводу.
"Ми відмовилися від цієї ідеї. У нас була виділена земельна ділянка біля ТЕЦ № 6, але там досить великий житловий масив, тому ми зняли це питання з порядку денного - по-перше, люди не сприймають, по-друге - досить дорого, тому ми зараз на це не йдемо", - передає Інтерфакс-Україна слова Мазурчака.
У той же час, в рамках національного проекту "Чисте місто" КМДА розраховує на будівництво найближчим часом трьох сміттєпереробних заводів на території Київської області.
"Ми увійшли в національний проект і розраховуємо, що будемо разом з Київською областю будувати сміттєпереробні заводи на території області", - сказав Мазурчак.
Крім того, КМДА планує цього року приступити до реконструкції заводу "Енергія", в результаті чого його потужність у спалюванні твердих побутових відходів (ТПВ) збільшиться більш ніж у два рази і складе 350 тис тонн на рік. Проект буде реалізований спільно з Японією за рахунок коштів, отриманих Україною за Кіотським протоколом.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас