Журналісти дізнались, скільки буде коштувати букет квітів на 8 березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Журналісти дізнались, скільки буде коштувати букет квітів на 8 березня

2222
Згідно з журналістським дослідженням, букет квітів для дорогих і коханих жінок напередодні 8 березня буде коштувати від 12 грн до 20 тисяч гривень.
Про це повідомляє Укрінформ, дослідивши ціни на основних ринках столиці та обласних центрів.
Найдешевший букет з 3 нарцисів - за 12 грн - можна придбати в Сімферополі. Такий же з тюльпанів потягне щонайменше більш ніж на 20 грн в Миколаєві та Львові. 45 грн коштуватиме найскромніша композиція із троянд чоловікам Сімферополя, Житомира та Харкова.
Найдорожчими букети з цих же квітів будуть: нарциси і троянди - в Сумах (більше 52 грн і 87 грн відповідно), тюльпани - в Луганську (48 грн).
За таким букетом чоловікам доведеться самостійно піти на ринок. Для тих, хто хоче заощадити власний час і готовий платити за додатковий сервіс, актуальні пропозиції інтернет-магазинів доставки квітів.
Проте ціни тут стартують від 185 грн. Найбільш популярною серед покупців є композиція з 11 троянд приблизно за 400 грн.
Тим, хто готовий подарувати коханій жінці казковий букет з 1001 квітки, доведеться розщедритися на 20 тис. 225 грн. За свідченням менеджера одного з київських магазинів, таке замовлення роблять в середньому раз на півроку. Також, напередодні 8 березня мімоза в деяких обласних центрах України б'є цінові рекорди.
Журналісти агентства з'ясовували, скільки доведеться витратити українським чоловікам на квіти для своїх жінок у ці передсвяткові дні. Для моніторингу брали середні ціни на троянди, тюльпани, нарциси та мімозу.
Однією з нинішніх особливостей є висока ціна на мімозу в більшості регіонів. Продавці пояснюють цей факт тим, що перевізники квітів, бажаючи заощадити на пакувальних матеріалах, транспортують квіти без обгорток.
Ніжні суцвіття не витримують такого перевезення і буквально "згорають". Внаслідок цього гілочка мімози, яка завжди була звичайним символом жіночого свята, - сьогодні справжній дефіцит на квіткових розкладках. Порівняно недорого - за 7 грн - її можна придбати тільки в Харкові та Донецьку. У Криму, Херсоні та Запоріжжі такої квітки взагалі немає. Більше 32 грн просять за гілку мімози в Івано-Франківську. Це навіть більше, ніж за троянду, адже, як показало дослідження, найдорожча троянда - на ринках Сум, і коштує вона 29 грн.
Не надто відрізняються цінові пропозиції на королеву квітів у Одесі - 26 грн, в Івано-Франківську та Ужгороді - по 25 грн.
При цьому в деяких регіонах в цьому році ціни на троянду вражають демократичністю. Наприклад, в середньому всього за 15 грн її можна купити в Сімферополі, Житомирі та Харкові.
Майже стільки ж - 16 і 15 грн - правлять ціну за один тюльпан в Луганську та Ужгороді. У два рази дешевша ця весняна квітка в Миколаєві та Львові (7 грн і 7,5 грн).
У чотири рази відрізняється гранична ціна на нарцис. Найменше - 4 грн за штуку - він коштує на ринках Сімферополя, найдорожче - аж 17,50 грн в Сумах.
Таким чином, найменше пощастило сумським чоловікам. Букет для улюблених жінок обійдеться їм найдорожче.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас