Світовий банк може очолити жінка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк може очолити жінка

178
Країни БРІКС заявили про можливе висунення власного кандидата на пост президента Світового банку. До сих пір його займали представники США, серед ймовірних висуванців від Штатів зараз значаться і представниці "слабкої статі".
Слідом за екс-міністром фінансів Франції Крістін Лагард, яка очолила в 2011 році МВФ, посаду президента Світового банку також здатна зайняти дама. Такий висновок можна зробити при вивченні переліку потенційних кандидатів, що фігурує в ЗМІ. В ньому, крім найбільш ймовірних претендентів - колишнього провідного консультанта Білого дому з економічних питань Лоренса Саммерса і глави держдепартаменту США Хіларі Клінтон - також значаться постпред Сполучених Штатів при ООН Сьюзен Райс і Лаура Д'Андреа, яка свого часу консультувала Білла Клінтона з економічної проблематики.
Діючий президент СБ Роберт Зеллік в середині лютого оголосив про намір піти у відставку після закінчення терміну повноважень 30 червня поточного року. Кандидати на вакантний пост повинні бути висунуті до 23 березня. Далі виконавчим директорам СБ потрібно сформувати короткий список висуванців (не більше трьох), з числа яких до весняних нарад 20-22 квітня на основі консенсусу буде обраний новий президент Світового банку.
До сих пір, протягом 65 років, за негласною домовленістю цю посаду займав кандидат від США, тоді як головою МВФ незмінно ставав висуванець Західної Європи. Але в кінці лютого представники країн БРІКС заявили про можливе висунення власної кандидатури. Про те, що Пекін також має намір зіграти більш значущу роль в затвердженні такого керівника СБ - з урахуванням реальних переваг претендентів, а не другорядних чинників - раніше повідомив прес-секретар МЗС КНР Лю Веймінь. Тим не менш, за припущенням видання The Financial Times, як і недавня історія з обранням глави МВФ, нова президентська компанія теж завершиться за традиційним сценарієм.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас