Назва магазину Brevik викликала фурор у Німеччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Назва магазину Brevik викликала фурор у Німеччині

119
Фірма, що випускає популярний серед німецьких неонацистів одяг, викликала фурор в Саксонії, відкривши магазин під назвою Brevik - по аналогії з прізвищем норвежця Андерса Брейвіка, що зізнався в убивстві 77 осіб.
Німецький бренд Thor Steinar використовує нордичні теми і називає свої магазини на честь різних норвезьких топонімів. Бревік - назва містечка з населенням 2700 жителів, розташованого на південь від Осло.
Магазин Brevik відкрився в місті Хемніц. Прес-секретар мерії Катя Ульман заявила, що ця назва неприйнятна.
Ульман, чиї слова наводить німецька газета Die Welt, сказала, що влада Хемніца "буде планувати кожен крок, який потрібно зробити, щоб закрити цей бізнес якомога швидше".
Андерс Брейвік, переодягнений у форму поліцейського, заклав бомбу в автомобіль, який був підірваний біля урядової будівлі в Осло, при цьому загинуло вісім осіб. Потім він відправився на острів Утой, де був розташований літній молодіжний табір активістів правлячої партії Норвегії. На острові Брейвік вбив 69 людей, в основному, підлітків.
Брейвік не заперечує вбивств, але продовжує наполягати, що цей жорстокий акт був необхідний для захисту Європи від "засилля мусульман".
Серед депутатів місцевого парламенту в саксонському місті Хемніц - вісім представників ультраправої Націонал-демократичної партії (НДП).
Ханка Клісе, депутат від лівоцентристської Соціал-демократичної партії (СДПН), сказала: "Ця скандальна назва демонструє новий рівень агресії Thor Steinar, правого екстремізму і можливості насильства".
Раніше бренд був змушений закрити магазини в Гамбурзі, Магдебурзі та Лейпцигу.
Преса цитує людину, яка здала в оренду приміщення для магазину в Хемніці, яка сказала, що похолола, коли перший раз побачила назву магазину Brevik. Вона сказала, що не знала, що Thor Steinar орендує приміщення в його будинку.
Хемніц знаходиться поблизу Цвіккау, де була заснована відома банда неонацистів, обвинувачена в 10 вбивствах, що потрясли Німеччину на рубежі ХХ і XXI століть.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас