20 найбагатших людей світу втратили на спаді бірж у вівторок 11,3 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

20 найбагатших людей світу втратили на спаді бірж у вівторок 11,3 млрд доларів

Фондовий ринок
1887
Статки двадцяти найбагатших людей планети у вівторок скоротилися в сукупності на 11,3 млрд доларів на тлі різкого спаду на світових фондових біржах, що стався на тлі слабких статданих в Європі і побоювань щодо успіху реструктуризації держборгу Греції, свідчать дані індексу Bloomberg Billionaires Index.
Так, за даними індексу, статки американського мільярдера Уоррена Баффета скоротилися на 407,3 млн доларів, склавши 43,9 млрд.
Статки глави світового лідера сталеливарної промисловості ArcelorMittal Лакшмі Міттала зменшилися на 918 млн доларів, або 4%, - до 22,3 млрд. Вартість акцій його компанії на торгах в Амстердамі знизилася на 5,5%. В результаті такої динаміки Міттал вибув з двадцятки найбагатших людей планети, опинившись на двадцять першому місці в рейтингу Bloomberg.
Два європейські ретейлерові магнати, Бернар Арно та Амансіо Ортега, які є власниками LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton (MC) SA і Inditex SA відповідно, втратили в сумі 1,2 млрд доларів.
Засновник Microsoft Білл Гейтс втратив на тлі спаду бірж у вівторок 805,4 млн доларів - тепер його статки оцінюються в 61,3 млрд.
Значно скоротився і добробут Шелдона Адельсона, голови оператора казино Las Vegas Sands Corp. (LVS) - у вівторок він втратив 765,5 млн доларів.
Статки Ейке Батісти, який володіє мажоритарним пакетом акцій в нафтовій компанії OGX Petroleo (OGXP3) & Gas Participacoes SA, скоротилися до 29,2 млрд доларів після того, як фондовий індекс Bovespa впав на найзначнішу величину з жовтня - на 2,8 %.
Ларрі Еллісон, який володіє 22,5% акцій Oracle Corp., втратив 385,7 млн доларів після того, як акції Oracle подешевшали на 1%.
Добробут засновників Google Inc. Сергія Бріна і Ларрі Пейджа зменшився в сукупності на 560 млн доларів після того, як вартість акцій Google скоротилася на 1,5%.
Фондові індекси в США втратили в вівторок 1,3-1,5%, спад на біржах Європи виявився ще більш істотним - він склав 1,8-3,6%. Настільки сильна негативна динаміка обґрунтована наближенням 8 березня - закінчення терміну подачі заявок приватними кредиторами на участь у добровільній програмі списання боргів Греції. Якщо учасників виявиться менше, ніж 75% власників держоблігацій країни, то її чекає неконтрольований дефолт, який, на думку експертів Міжнародного інституту фінансів (IIF), може обійтися єврозоні більш ніж в 1 трлн євро.
Тиск на настрої інвесторів чинили дані про те, що сукупний ВВП і єврозони, і Євросоюзу в IV кварталі 2011 року, згідно з другою оцінкою, знизився на 0,3% в квартальному вираженні і виріс на 0,7% - у річному. Таким чином, жодних позитивних змін в порівнянні з першою оцінкою не відбулося.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас