СБУ: В Житомирі чиновники розтратили п'ять мільйонів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ: В Житомирі чиновники розтратили п'ять мільйонів гривень

Кримінал
372
Чиновники одного з управлінь Житомирської облдержадміністрації розтратили 5,3 мільйона гривень бюджетних коштів.
Цей факт виявили співробітники Служби безпеки України, повідомляє прес-служба СБУ, повідомляє Українська правда.
У листопаді 2011 року після проведення відповідного конкурсу на закупівлю робіт за державні кошти між одним з управлінь ЖОДА і київським приватним акціонерним товариством був укладений договір.
Згідно з умовами угоди, компанія зобов'язувалася у місячний термін поставити обладнання, необхідне для проведення заміни технічно зношеного аварійного обладнання та модернізації системи центрального водопостачання та водовідведення хлораторної насосної станції другого підйому міста Житомира.
Через 17 днів після підписання угоди посадові особи управління ЖОДА склали і підписали акт прийому-передачі поставленого обладнання, на підставі якого на рахунок київської громади було перераховано 5,294 млн бюджетних коштів.
Втім, як з'ясували співробітники СБУ, обладнання - комплект обладнання станції знезараження питної води на базі електролізної установки - на момент підписання акта приймання-передачі не просто не поставлено, а навіть не виготовлено європейською фірмою і не ввезено на митну територію України.
За фактами розтрати шляхом зловживання службовим становищем службовими особами державної установи бюджетних коштів в особливо великих розмірах та складання і видачі завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки, слідчим підрозділом Управління СБ України в Житомирській області порушено кримінальну справу.
Справу порушено за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас