Кабмін продовжив заборону на дорогі автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін продовжив заборону на дорогі автомобілі

354
Кабінет міністрів до 2014 року продовжив дію постанови про економію бюджетних коштів, передбачених на утримання органів державної влади та інших державних органів, яким заборонено придбання дорогих автомобілів для чиновників.
Як повідомили УНІАН у прес-службі уряду, відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабміну.
Також встановлено обмеження на придбання інших товарів, зокрема, меблів, ноутбуків, мобільних телефонів, проведення ремонтів у кабінетах за рахунок коштів загального та спеціального фондів державного бюджету. "Словом, усі витрати з державної казни будуть жорстко контролюватися. Будь-які спроби посадових осіб порушити "правило жорсткої економії" будуть присікатися, а винні - притягуватися до відповідальності", - йдеться в повідомленні прес-служби уряду.
Прес-служба нагадує, що було припинено кілька спроб чиновників порушити заборону уряду на придбання дорогих автомобілів.
"Останнім часом кілька спроб чиновників покататися на дорогих авто не тільки були припинені, а й за свою тягу до розкоші любителі жити на широку ногу за казенний кошт поплатилися посадами", - йдеться в повідомленні.
Зокрема, в листопаді звільнений з роботи керівник Харківського державного підприємства "Теплоелектроцентраль-2 Есхар", який збирався купити автомобіль BMW X5, у грудні 2011 року за придбання дорогого автомобіля звільнений начальник одного з управлінь Донецької міськради; в лютому 2012 року - директор і головний бухгалтер лісництва ДП "Клесівське лісове господарство" Рівненської області.
Мінекономрозвитку протягом листопада-грудня 2011 року виявило 32 факти порушення розпорядниками державних коштів вимог постанови Кабміну "Про граничні суми витрат на придбання автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування державними органами, а також установами та організаціями, які утримуються за рахунок державного і місцевих бюджетів".
Попереджено неефективне використання державних коштів на суму понад 18 млн. грн. Всі матеріали щодо порушення урядової постанови передані в Генпрокуратуру.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас