У Кримінально-виконавчому кодексі України знайшли гендерну дискримінацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кримінально-виконавчому кодексі України знайшли гендерну дискримінацію

243
Міністерство юстиції заявляє про виявлення ознак статевої дискримінації в окремих положеннях Кримінально-виконавчого кодексу України.
Такий висновок зроблено за результатами гендерно-правової експертизи, проведеної Мінюстом, повідомляє прес-служба відомства з посиланням на міністра Олександра Лавриновича, передає Інтерфакс-Україна.
Згідно з висновком експертизи Мін'юст вважає дискримінаційними положення ст. 141 Кодексу, відповідно до якої діти засуджених жінок можуть передаватися їхнім родичам за згодою матері.
В експертних висновках вказано, що ця норма Кодексу є дискримінаційною за статевою ознакою стосовно чоловіків і надає певні привілеї жінкам, не пов'язані з біологічними відмінностями між статями.
У зв'язку з цим Мін'юст рекомендує внести зміни до кримінально-виконавчого законодавства в частині отримання згоди батька на передачу дитини родичам. Висновок Мін'юсту щодо наявності у Кодексі дискримінаційних норм спрямований на ознайомлення до Верховної Ради України як органу, який прийняв цей законодавчий акт.
Проаналізувавши норми Кодексу, експерти зазначили, що вони в переважній більшості забезпечують гендерну рівність засуджених чоловіків і жінок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас