Зарплата працівників металургійних і гірничорудних підприємств України в січні зросла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зарплата працівників металургійних і гірничорудних підприємств України в січні зросла

Казна та Політика
440
Середній рівень зарплат на металургійних і гірничорудних підприємствах України в січні 2012 року зріс в порівнянні з попереднім місяцем, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" керівник управління соціально-економічного, правового захисту, трудових відносин ЦК профспілки металургів і гірників України (ПМГУ) Віра Талова.
За її даними, середня зарплата на метпідприємствах країни в першому місяці року зросла на 2,2% в порівнянні з груднем 2011 року - до 4091,4 грн.
У тому числі на підприємствах чорної металургії середня зарплата зросла на 1,7% - до 4404,3 грн, трубних - на 16,9%, до 3508,6 грн, тоді як у кольоровій металургії знизилися на 4,2% - до 3179 грн.
На коксохімічних заводах середня зарплата в січні скоротилася на 1,9% - до 3733,5 грн.
На підприємствах з видобутку і збагачення залізних руд (гірничо-збагачувальні комбінати) зарплата зросла на 2,5%, до 4575,7 грн.
Раніше голова ЦК ПМГУ Володимир Казаченко повідомляв, що найвищий рівень середньої зарплати - на підприємствах групи "Метінвест" і на гірничо-металургійному комбінаті "Arcelor Mittal Кривий Ріг".
В управлінні соціально-економічного, правового захисту та трудових відносин ЦК ПМГУ також повідомили, що в січні істотних змін в роботі підприємств галузі не відбулося, ситуація, як і раніше, визначалася низьким попитом на метал на світових ринках.
Водночас обсяги виробництва в натуральному вираженні за багатьма видами продукції в порівнянні з груднем дещо зросли (за винятком залізорудної сировини (ЗРС) ГЗК і металовиробів). У зв'язку з погіршенням погодних умов значно погіршилися поставки металобрухту.
"Середньодобове виробництво незначно зросло по коксу, чавуну, сталі, прокату, трубах, тоді як по ЗРС воно знизилося. На окремих заводах в січні знизилося і абсолютне і середньодобове виробництво. У порівнянні з січнем 2011 року, навпаки, зросло виробництво ЗРС , а також чавуну і труб. І хоча середньодобове виробництво в січні по більшості видів продукції було трохи вище грудневого і середнього за 2009 і 2010 рр., воно виявилося нижчим від середньорічних результатів за 2007-й, 2008-й і навіть за 2011 рік (крім окремих винятків)", - констатували в ЦК ПМГУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас