Вчені виступили проти політики Табачника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені виступили проти політики Табачника

Кримінал
680
Президія академії наук вищої школи України виступила із заявою з приводу "рейдерської реорганізації" Національного науково-дослідного інституту українознавства і всесвітньої історії, повідомляє ZN.UA.
Вчені звернулися до президента Віктора Януковича, прем'єр-міністра Миколи Азарова, голови Верховної ради Володимира Литвина і до широкої громадськості з вимогою припинити знущання над колективом учених-українознавців і не допустити знищення Національного науково-дослідного інституту українознавства і всесвітньої історії.
"Ось уже більше двох років Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України на чолі з міністром Табачником під прикриттям нібито реформування освітньої галузі фактично реалізує політику цілеспрямованого її руйнування, - йдеться в заяві. - Така політика реформування спрямована на знищення національної основи держави, позбавлення навчально-виховного процесу українознавчої методології та змісту".
"Нам, ученим АНВШ України, абсолютно ясно, що кінцевою метою сучасних реформ в освітньо-науковій сфері буде її повна денаціоналізація та затвердження деградаційних процесів у формуванні суспільної свідомості української молоді. У цьому контексті на шляху реалізації цих планів великою перешкодою виявився Національний науково-дослідний інститут українознавства (зараз він перейменований у Національний науково-дослідний інститут українознавства та всесвітньої історії), і тому він став одним з основних об'єктів українофобських устремлінь міністра Табачника та його "команди". Ми усвідомлюємо, що при цьому передбачається захоплення і привласнення будівлі інституту", - йдеться в заяві.
"На прикладі Інституту українознавства сьогодні МОН молоді і спорту України відпрацювало навіть методичну схему рейдерської ліквідації неугодних наукових установ і навчальних закладів та їх керівників. Два останні роки для Інституту українознавства - це час безперервного катування керівництва і вчених, повсякденного перешкоджання у виконанні наукових та науково-методичних досліджень", - заявили вчені.
Вчені академії засуджують дискредитаційну і руйнівну діяльність Табачника на посаді міністра, а також висловлюють свій рішучий протест з приводу замовних МОН молоді і спорту наклепницьких та образливих повідомлень в пресі про діяльність інституту та його директора академіка Петра Кононенка.
Як повідомлялося в ЗМІ, призначений наказом МОНМС заступником директора Інституту українознавства "з особливими повноваженнями" Анатолій Чайковський через суд домагається права зайняти керівну посаду і виплатити заробітну плату. Солом'янський районний суд Києва задовольнив такі вимоги позивача. Інститут українознавства оскаржив рішення Солом'янського суду в апеляційній інстанції.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас