ІСД має намір об'єднати два підприємства в Алчевську — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ІСД має намір об'єднати два підприємства в Алчевську

Фондовий ринок
230
Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" розглядає питання об'єднання ПАТ "Алчевський металургійний комбінат" та ПАТ "Алчевський коксохімічний завод".
Як повідомив агентству Інтерфакс-Україна генеральний директор підприємства Тарас Шевченко, на цей момент остаточне рішення ще не прийнято.
"Є такий намір - об'єднати два підприємства, але питання не вирішене. Рішення може бути прийняте акціонерами через пару тижнів, а в даний час питання опрацьовується", - сказав гендиректор.
При цьому він додав, що в разі прийняття позитивного рішення будуть оприлюднені офіційні роз'яснення щодо механізму об'єднання двох підприємств.
Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що в даний час в ІСД затверджується директивний графік об'єднання АМК і "Алчевськкоксу", що передбачає завершення до середини року переведення працівників усіх основних цехів КХЗ на АМК, а до осені - переведення працівників допоміжних підрозділів.
Як повідомляється в направленому агентству коментарі економіста відділу інвестиційного консалтингу ЗАТ "Альтана Капітал" (Донецьк) Олександра Кушнарьова, можливі два варіанти об'єднання підприємств: приєднання Алчевського КХЗ до АМК шляхом збільшення статутного фонду останнього, або шляхом оренди цілісного майнового комплексу Алчевського КХЗ.
"Перший варіант нейтральний для акцій компаній. За нашими розрахунками, в разі об'єднання статутних капіталів при збереженні номіналу акції в 0,10 грн ринкова ціна однієї акції Алчевського меткомбінату становитиме 0,0945 грн - це на 7,2% нижче ціни закриття на останніх торгів 3 березня 2012 р. У той же час об'єднання дозволить уніфікувати управління виробничими комплексами підприємств, які розташовані в безпосередній близькості одне від одного, удосконалити систему логістики, оптимізувати витрати", - вважає експерт.
Водночас другий варіант об'єднання, на думку аналітика, негативний для Алчевського КХЗ, бо вся операційна діяльність і грошові потоки будуть сконцентровані на Алчевському меткомбінаті.
Станом на 15:45 кв акції Алчевського меткомбінату на "Українській біржі" просіли на 2,7% - до 0,0973 грн; акції Алчевського коксохіму зросли на 5,07% - до 0,1885 грн.
Стратегічним інвестором "Алчевськкоксу", а також Алчевського меткомбінату і ДМК ім. Дзержинського є корпорація ІСД.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас