Попов хоче об'єднати обов'язки мера і голови КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попов хоче об'єднати обов'язки мера і голови КМДА

204
Голова Київської міської адміністрації Олександр Попов вважає, що виконувати функції міського голови і керівника КМДА має одна людина.
Таку заяву він зробив сьогодні, 6 березня, відповідаючи на запитання про те, як він ставиться до поєднання цих посад, передає УНІАН.
"Треба поєднати. Це правильно. Тому що одна людина повинна відповідати персонально за розвиток Києва. І це не тому що примха чиясь. Просто столиця вимагає того, щоб приймати рішення можна було з одного центру. Тому тут є об'єктивна необхідність", - сказав Попов.
З приводу дати проведення чергових виборів мера столиці він ще раз підкреслив, що це питання в компетенції Верховної Ради.
"Липень я коментував як незручний час для себе, тому що в липні у нас закінчується Євро-2012. І, повірте, що міська влада буде в особливому напруженні, в особливому режимі працювати, і тут точно буде не до політики. Я, наприклад, точно випаду з процесу, з політичної агітації", - сказав Попов.
Нагадаємо, що 16 листопада 2010 року Президент України Віктор Янукович звільнив мера столиці Леоніда Черновецького з посади голови Київської міської державної адміністрації і призначив на цю посаду Олександра Попова, який до цього працював першим заступником голови КМДА. Розмежування посад Київського міського голови і голови КМДА стало можливим завдяки закону, прийнятому Верховною Радою 7 вересня 2010 року. Раніше головою КМДА автоматично затверджувався обраний міський голова столиці.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас