Греки зняли з банківських рахунків 70 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греки зняли з банківських рахунків 70 млрд євро

Валюта
702
Банківські депозити в Греції впали на 70 млрд євро з початку активної фази кризи в країні в 2009 році, причому більша частина цих грошей зберігається вдома або витрачена на поточні потреби, заявив у понеділок міністр фінансів Евангелос Венізелос в ефірі афінського телеканалу Antenna.
За даними ЦБ Греції, на депозитах в місцевих банках на початок 2010 року було 238 млрд євро.
"З 2009 року були зняті депозити на 70 мільярдів євро, і з них тільки 16 мільярдів пішли переказами за кордон, у той час як багато мільярдів перебуває вдома - в матрацах і скринях", - сказав міністр фінансів.
За його словами, якби греки залишили ці гроші в банках, кошти могли б бути використані як кредити, які просувають економічний розвиток країни. Тому відновлення довіри до банківської системи має першорядне значення, наголосив Венізелос.
Грецькі банки, як очікується, візьмуть в найближчі тижні участь в реструктуризації суверенного боргу, якого у них накопичилося на десятки мільярдів євро. Щоб врятувати банківську систему країни від колапсу, країни єврозони і МВФ виділять близько 30 млрд євро на рекапіталізацію банків в рамках 130-мільярдного пакету фінансової підтримки Греції, остаточне схвалення якого очікується 9 березня.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас