Радник ЦБ Китаю закликає розширити торговельний діапазон юаня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Радник ЦБ Китаю закликає розширити торговельний діапазон юаня

Валюта
178
Китай може і повинен розширити денний торговельний діапазон своєї валюти, але, перш ніж юань стане повністю конвертованим і таким, що вільно торгується, доведеться реформувати фінансовий сектор, сказав у вівторок радник Центробанку.
"Центробанк повинен збільшувати денний торговельний діапазон юаня крок за кроком, скажімо, спочатку розширити його до 0,7% або 0,75% з поточних 0,5%, пізніше розширити його ще більше", - сказав репортерам Лі Даокуй, член консультаційного комітету при Народному банку Китаю.
"Обмінний курс юаня наближається до рівноважного рівня, а валютна реформа привела до значного прогресу. Ми повинні і далі збільшувати двосторонню гнучкість обмінного курсу", - додав він.
Виступаючи в кулуарах щорічного засідання китайського парламенту - Національного народного конгресу (NPC), Лі сказав, що повномасштабна лібералізація ретельно керованого і в основному закритого капітального рахунку Китаю вимагає реформ у всьому фінансовому секторі, особливо в сфері відсоткових ставок.
Пекін встановив верхню межу для депозитних ставок і нижню - для кредитних ставок.
"Неодмінною умовою для того, щоб Китай домігся повністю конвертованого юаня, є просування реформ фінансових інститутів в найближчі роки", - вважає Лі.
Коментарі Лі про поступове реформування режиму валютних торгів повторюють слова голови Центробанку Чжоу Сяочуаня, який сказав у понеділок, що ці умови дозволять юаню коливатися більш вільно.
Більше того, думка Лі про реформу відсоткових ставок збігається з поглядом Лю Мінкана, колишнього банківського регулятора, а зараз - члена консультаційного комітету NPC.
Лі сказав раніше репортерам, що обстановка вже дозріла для того, щоб Китай почав просувати лібералізацію відсоткових ставок, щоб підтримати економічне зростання.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас