Експерт: Янукович через податкову хоче дебілізувати країну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Янукович через податкову хоче дебілізувати країну

1702
Позапланові перевірки Державної податкової інспекції повністю паралізували роботу Благодійного фонду "Інститут трансформації суспільства", про це в коментарі кореспонденту From-UA заявив директор організації, політолог Олег Соскін.
Саме керівництво Інституту не розуміє, в чому суть настільки несподіваної перевірки, адже організація не прибуткова, а це більше схоже на бліцкриг: "Ніколи нічого подібного не було. Це мій інтелектуальний ресурс, який я і група економістів і політологів, ми його використовуємо для того, щоб робити якісь науково-інтелектуальні аналітичні проекти, відпрацьовувати прорив думки з точки зору стратегічного розвитку країни або, наприклад, євроатлантичного інтегрування - моделювання систем нашого розвитку, місцеве самоврядування, сценарії розвитку. Тобто чисто інтелектуальна структура. І раптом такий агресивний напад, позапланова перевірка", - обурюється Олег Ігорович.
Керівництво організації впевнене, що податкові інспектори виконують замовлення згори, крім того, це просто повернення до репресивної радянської практики, адже "люди, які приходили, вони й не приховували, що це замовлення, і що їм сказали, що якщо вони нічого не знайдуть, то їх звільнять. Ясно, що вони нічого не знайшли. Тоді вони почали шантажувати і "ґвалтувати" наших партнерів, з якими ми проводили спільні заходи. Інакше як політичне переслідування з використанням податкової репресивної машини це назвати не можна. Це сталінська, радянська, комуністична КДБ-ська практика", - упевнений економіст.
На думку Соскіна, таким чином, репресивна машина бореться з "третім сектором", і інакше як лоботомією це все не назвеш: "Буквально за кілька днів ми назбирали вже 35 подібних випадків по всій країні, де такий терор. Тобто це вже не випадковість, уже відбувається масове політичне переслідування структур, які відображають розвиток громадянського суспільства - третього сектора, недержавних неприбуткових організацій. Це лоботомія - це вирізання мозку у нації, у народу України. У таких масштабах такого не було навіть при Кучмі, навіть в самі чорні часи, коли ніч стояла над країною.
Ми тоді проаналізували: Янукович же знищив усі свої інтелектуальні структури в Кабміні - бюро європейської та євроатлантичної інтеграції, знищив кілька своїх науково-дослідних інститутів, в тому числі інститут безпеки ліквідував. Тобто коли він прийшов, то в Кабміні і в його адміністрації були ліквідовані всі інтелектуальні структури, які займалися міжнародною діяльністю, плануванням, стратегічним розвитком. А тепер він прийшов, щоб повністю дебілізувати країну і націю і знищити повністю інші такі структури", - резюмував Олег Соскін.
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас