Київським маршрутникам доведеться знизити ціни на проїзд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київським маршрутникам доведеться знизити ціни на проїзд

756
Керівник Інституту медіа-моделювання та політико-економічного аналізу "Перспектива" Євген Черненко вважає, що приватні маршрутки будуть змушені або знижувати ціни на проїзд, або серйозно поліпшувати якість обслуговування киян, інакше вони програють конкурентну боротьбу комунальному транспорту.
"Вважаю, що нещодавнє зниження тарифів за проїзд окремими приватними перевізниками - тільки початок процесу. Надалі більшість маршрутників, якщо не всі, будуть змушені або знижувати ціни на проїзд, або серйозно поліпшувати якість обслуговування киян. Інакше їм не встояти у конкурентній боротьбі з комунальним транспортом", - передає слова експерта Kievpress.
Він також зазначив, що довгий час приватні маршрутки не відчували серйозної конкуренції з боку комунального транспорту.
"Маршрутки, звісно, не були монополістами ринку перевезень, але серйозної конкуренції від застарілого комунального транспорту не відчували. Це, звичайно, розслабляє. Тому на маршрутки стільки нарікань з боку киян", - сказав Євген Черненко.
За його словами, останнім часом ситуація в місті змінилася.
"Попов почав масово закуповувати новий транспорт (автобуси, тролейбуси), який і за якістю обслуговування, і за ціною виграє у маршруток. У киян з'явився вибір, якого вони були позбавлені десятиліттями. Приватні перевізники опинилися в невигідному становищі. Їм потрібно терміново або знижувати ціни, або покращувати якість обслуговування. Брати пасажира своїм ексклюзивним становищем вже не вийде", - говорить Черненко.
Нагадаємо, голова Київської міської адміністрації Олександр Попов заявляв, що на вулиці Києва щомісяця планується виводити по 100 одиниць громадського транспорту.
За матеріалами:
Київпрес
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас