УКБС просить НБУ вдосконалити механізм визначення податкових зобов'язань при продажу майна в ліквідаційній процедурі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС просить НБУ вдосконалити механізм визначення податкових зобов'язань при продажу майна в ліквідаційній процедурі

140
Асоціація "Український кредитно-банківський союз" (УКБС) звернулася до Національного банку України (НБУ) з проханням ініціювати внесення змін до Податкового кодексу щодо податку на додану вартість (ПДВ).
"Потребує вдосконалення механізм визначення податкових зобов'язань при продажу майна банкрута у ліквідаційній процедурі. Адже необхідність сплати ПДВ у зазначених випадках автоматично зменшує ймовірність повного погашення кредиту на 20%", - повідомила прес-служба УКБС з посиланням на гендиректора асоціації Галину Оліфер.
У повідомленні зазначено, що вдосконалення законодавства сприятиме поліпшенню умов реалізації банками заставного майна, зменшить їх втрати і, відповідно, підвищить захищеність вкладників.
За словами Оліфер, врахування пропозицій асоціації дозволить збільшити обсяг грошових ресурсів, необхідних для активізації кредитування, та підвищити довіру до банківської системи.
"Непоодинокі випадки, коли податкові органи відмовляють банкам у підтвердженні їх права на податковий кредит у зв'язку з невиконанням несумлінним позичальником своїх фіскальних зобов'язань. В результаті, банки несуть додаткові витрати, оскільки змушені звертатися до суду щодо встановлення свого законного права", - зазначено в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас