Проти "бютівця" Павловського порушено кримінальну справу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проти "бютівця" Павловського порушено кримінальну справу

Кримінал
1911
Стало відомо про те, що прокуратура Києва порушила кримінальну справу відносно народного депутата Андрія Павловського ("БЮТ-Батьківщина"). "Відповідний лист від слідчого прокуратури надійшов на ім'я народного депутата", - повідомили в прес-службі партії "Батьківщина", підкресливши, що причиною порушення справи послужило "новорічне лазерне шоу", пише "Коммерсант-Украина".
У листі, підписаному слідчим столичної прокуратури Олександром Авраменком, йдеться: "повідомляю, що слідчим відділом прокуратури міста Києва порушено кримінальну справу відносно вас за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу. У зв'язку з цим прошу вас прибути в слідчий відділ прокуратури Києва за адресою вулиця Горького, 114, кабінет 1 для вручення вам копії постанови про порушення справи".
Стаття 296 КК ("хуліганство") передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 4 років. Слід зазначити, що слідчий Олександр Авраменко вже має досвід ведення кримінальних справ за участю народних депутатів - він розслідував справу стосовно Андрія Парубія та Юрія Гримчака (обидва - "Наша Україна-Народна самооборона").
Як відомо, під час святкування Нового року на майдані Незалежності соратники Юлії Тимошенко влаштували несанкціоноване лазерне шоу, спроектувавши на будівлю консерваторії, стелу Незалежності та небо над площею написи "Юлі - волю!" і "Юля - з Новим роком!". Пізніше пан Павловський заявив журналістам, що таким чином хотів привітати пані Тимошенко, яка відбуває покарання у Качанівській жіночій виправній колонії.
Факт порушення кримінальної справи послужив приводом для різкої заяви фракції "БЮТ-Батьківщина". "Згідно з матеріалами кримінальної справи, привітання Юлії Тимошенко з Новим роком зірвало новорічне свято всій Україні, - серед іншого йдеться в документі. - Це чергова абсурдна, притягнута за вуха, надумана кримінальна справа проти опозиціонера, і її метою є залякування і політичне переслідування. Це прояв тваринного страху влади перед самим тільки ім'ям Юлії Тимошенко". Соратники екс-прем'єра також заявили, що 12 березня на засіданні погоджувальної ради лідерів депутатських фракцій і голів парламентських комітетів будуть вимагати виклику до Верховної ради генерального прокурора Віктора Пшонки. "Хочемо почути пояснення, чому привітання з Новим роком є підставою для порушення кримінальної справи, а, наприклад, звіряче вбивство або підкуп депутатів - ні", - резюмується в заяві фракції.
Як заявив Павловський, незважаючи на те, що лист з прокуратури було датовано 1 лютого, отримав він його 2 березня. "Можливо, це було зроблено для того, щоб я не зміг оскаржити порушення кримінальної справи в суді", - заявив він. Разом з тим пан Павловський не зміг сказати, коли планує відвідати прокуратуру Києва: "Найближчим часом я пораджуся з адвокатами, як діяти далі, але вже зараз зрозуміло, що ця справа може закінчитися чим завгодно".
Тим часом у Генпрокуратурі не вбачають проблем у можливому відвідуванні Віктором Пшонкою Верховної ради. "Я не бачу приводів не прислухатися до прохань народних депутатів, - заявила прес-секретар генпрокурора Маргарита Велькова. - Але в будь-якому випадку остаточне рішення буде приймати Віктор Пшонка після офіційного звернення Верховної ради".
У Партії регіонів не бачать підстав для заслуховування в парламенті звіту генерального прокурора і вважають, що діями Павловського могло бути завдано шкоди здоров'ю дітей. "Якщо генеральний прокурор буде реагувати на кожне чхання опозиції, то він сам почне чхати і не зможе працювати, - заявив перший заступник глави фракції Партії регіонів Михайло Чечетов. - А що стосується дій Павловського зі спільниками, то нам фахівці сказали: "Якщо б ці промені потрапили в очі дітей, вони б осліпли". Так що Павловський винен".
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас