Держстат: Ціни промвиробників у лютому підвищились на 0,8% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держстат: Ціни промвиробників у лютому підвищились на 0,8%

129
В Україні в лютому 2012 р. ціни на промислову продукцію зросли на 0,8%. Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат).
Однак з початку року індекс цін промислової продукції не змінився, оскільки в січні було зафіксовано зниження показника на ті ж 0,8%.
Ціни на продукцію добувної промисловості в лютому підвищилися на 2,1%. У видобутку паливно-енергетичних корисних копалин зростання цін склало 3,6%, при цьому у видобутку, збагаченні та агломерації кам'яного вугілля продукція подорожчала на 4,5%, на підприємствах з видобутку нафти - на 3,6%. У видобутку корисних копалин, крім паливно-енергетичних, ціни зросли на 0,6%.
Продукція підприємств переробної промисловості подорожчала на 0,4%. Найбільше зростання цін (на 1,9-0,4%) спостерігалося у виробництві продуктів нафтопереробки, машин і устаткування, іншої неметалевої мінеральної продукції, целюлозно-паперовому виробництві; видавничій діяльності, металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів. У той же час, у виробництві коксу і транспортних засобів та устаткування ціни знизилися на 2,5% і 0,3% відповідно.
У виробництві харчових продуктів, напоїв ціни зросли на 0,6%, в т.ч у виробництві чаю і кави - на 2,2%, борошномельно-круп'яних виробів - на 1,4%, рибних і м'ясних продуктів - на 0,9% і 0,7% відповідно.
Разом з цим, відбулося здешевлення продукції у виробництві тютюнових виробів на 4,0%. У виробництві і розподілі електроенергії, газу та води тарифи виросли на 1,6% за рахунок подорожчання електроенергії на 1,8%.
Нагадаємо, за підсумками 2011 р. ціни виробників промислової продукції зросли загалом на 14,2%. При цьому найбільше подорожчала продукція добувної промисловості - на 25%. Виробники переробної промисловості підвищили ціни за рік на 10,1%, а виробники і розподільники електроенергії та газу - на 21%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас