Греція спробувала знайти в РФ покупців на свої порти, але зазнала невдачі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція спробувала знайти в РФ покупців на свої порти, але зазнала невдачі

475
Фонд Hellenic Republic Asset Development Fund (HRADF), створений Грецією в минулому році для проведення прискореної приватизації, спробував зацікавити російських інвесторів портовими активами, але зазнав невдачі.
HRADF планує приватизувати 12 портів, включаючи два найбільші в Греції - Піреї (OLP) і Салоніки (OLTH), в яких державі належить по 74% статутного капіталу. Решта портів - Volos, Rafina, Igoumenitsa, Patras, Alexandroupoli, Iraklio, Elefsina, Lavrio, Corfu і Kavala - повністю знаходяться в держвласності. Як варіант HRADF розглядає продаж 10 портів одним пакетом. Консультантами виступають Morgan Stanley і Piraeus Bank.
"Всі 12 портів мають довгострокові концесійні угоди з державою (до 2052 року за OLP і OLTH) для експлуатації та технічного обслуговування портових зон", - пояснив "Інтерфаксу" представник фонду Христос Констас (Christos Konstas). Він також додав, що фонд планує почати приватизацію портів в другому кварталі 2012 року.
Кілька інвестбанків і HRADF презентували компаніям РФ портові активи країни, повідомили "Інтерфаксу" два джерела на стивідорному ринку. Однак, як стверджує одне із джерел, знайти претендентів на грецькі активи в Росії так і не вдалося. За його словами, це пов'язано з кількома причинами: з економічною кризою в Греції, вузькою специфікою портів і кабальними вимогами портових профспілок країни.
Опитані "Інтерфаксом" компанії - Global Ports, група FESCO, UCL, Gunvor, група "Сума", СУЕК, En+ - заявили, що не планують купувати грецькі порти. В HRADF не стали коментувати спроби знайти інвесторів в Росії. У Morgan Stanley також відмовилися коментувати це питання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас