Китай завершує підготовку до місячної програми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай завершує підготовку до місячної програми

30
Китайські інженери знаходяться у високому ступені готовності до реалізації місячної програми, старт якої запланований на наступний рік.
"Космічний апарат "Чанье-3" буде нести більше наукового обладнання, ніж його попередники", - сказав керівник місячної космічної програми Е Пейцзянь.
На даний момент розглядається п'ять місць для його посадки на супутнику Землі, основним з яких залишається так званий Залив Веселок, передає ИТАР-ТАСС.
Найбільш важливим критерієм при виборі місця "примісячення" є наявність великого рівного майданчика, щоб забезпечити можливість безперешкодного переміщення по поверхні для "місяцеходу".
"Це буде найскладніша частина місії, тому що необхідно виключити небезпеку потрапляння зонда в великі ями або зіткнення з непрохідними скелями", - підкреслив учений.
За задумом конструкторів, китайський місяцехід повинен працювати під управлінням із Землі не менше трьох місяців. Його вага складе близько 100 кг. Автоматичний зонд буде обладнаний розкладними сонячними панелями, які разом з дослідницьким обладнанням будуть забиратися на ніч, щоб уникнути можливих неполадок через дію екстремально низьких температур, що досягають -170 градусів за Цельсієм. За словами китайського вченого, незабаром громадськості буде запропоновано вибрати ім'я для китайського місяцеходу.
Апарати "Чанье-1" і "Чанье-2" були запущені відповідно у 2007 і 2010 роках. Вони головним чином вирішували завдання дистанційного дослідження місячної поверхні з орбіти супутника Землі. Один із прототипів китайського місяцеходу був показаний публіці ще в 2008 році.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас