Мінагропрод України вважає передчасним підвищення мінімальних цін на горілку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагропрод України вважає передчасним підвищення мінімальних цін на горілку

191
Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк не підтримує ініціативу Міністерства фінансів підвищити мінімальні ціни на горілку і лікеро-горілчані вироби (ЛГВ).
"На нашу думку, сьогодні це підвищення (мінімальних цін на горілку і ЛГВ) не стоїть на порядку денному. Щоквартальне підвищення акцизу, відповідно до інфляції, поки що забезпечує надходження, передбачені бюджетом від акцизних товарів", - сказав міністр в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр", опублікованому у вівторок.
Він нагадав, що прем'єр-міністр Микола Азаров доручив вивчити питання підвищення мінімальних цін на горілку протягом 10 днів, і Мінагропрод вже надав уряду свої пропозиції та зауваження.
Як повідомлялося, Мінфін запропонував уряду підвищити мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на горілку і ЛГВ на 26,4%. Згідно з розробленим Мінфіном проектом постанови Кабміну, пропонується підняти мінімальну оптово-роздрібну ціну з 88,5 грн до 111,9 грн за літр 100% спирту, а роздрібну - з 130,5 грн до 165 грн за літр 100% спирту.
Виробники алкогольної продукції по-різному оцінили можливий вплив на ринок намірів Кабінету міністрів підвищити мінімальні ціни на горілку і ЛГВ, але переважно прогнозували негативні наслідки такого рішення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас