У 2011 році через аварію на японській АЕС були виведені з експлуатації 13 атомних реакторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2011 році через аварію на японській АЕС були виведені з експлуатації 13 атомних реакторів

Енергетика
145
Аварія на японській АЕС призвела до деякого ослаблення інтересу до розвитку ядерної енергетики і скорочення будівництва нових ядерних реакторів. Однак це явище тимчасове. Про це заявив глава Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Юкіо Амано, виступаючи на сесії Ради керуючих МАГАТЕ у Відні.
Глава МАГАТЕ привернув увагу до документа, в якому представлені дані щодо перших заходів, прийнятих в секторі ядерної енергетики у зв'язку з аварією на атомній електростанції "Фукусіма Даічі". "Вони показують, що в 2011 році 13 реакторів були на постійній основі виведені з експлуатації, 12 з них - безпосередньо в результаті аварії", - сказав Амано. Він звернув увагу на тенденцію скорочення спорудження нових реакторів.
Разом з тим, повідомляє центр новин ООН, Амано підкреслив, що в довгостроковій перспективі попит на атомну енергію буде стрімко зростати. На сьогоднішній день у світі працює понад 400 атомних реакторів. Глава МАГАТЕ зазначив, що в кінці 2011 року в світі будувалося ще 65 ядерних реакторів. При цьому 44 з них споруджуються в країнах Азії.
Деякі країни як і раніше розглядають ядерні технології як одне з найбільш ефективних рішень для задоволення зростаючого попиту на електроенергію. Юкіо Амано розповів про зусилля Агентства щодо забезпечення ядерної безпеки в світі і надання підтримки державам, у яких є тверді наміри розвивати свою ядерну енергетику. У цьому зв'язку Амано повідомив про місію МАГАТЕ в Білорусії в червні.
За матеріалами:
ФинМаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас