Грищенко має твердий намір парафувати Асоціацію в першому кварталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грищенко має твердий намір парафувати Асоціацію в першому кварталі

255
Представники Європейського Союзу і міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, що брали участь в Празі у зустрічі глав МЗС країн Вишеградської четвірки, Балтії та країн-учасниць "Східного партнерства", підтвердили наміри парафувати Угоду про асоціацію до кінця першого кварталу 2012 року.
Як повідомила прес-служба МЗС України, на заході особлива увага приділялася обговоренню підготовки Дорожньої карти "Східного партнерства", яка буде визначати пріоритетні цілі в контексті двосторонніх відносин між ЄС та країнами-партнерами та багатостороннього виміру Ініціативи до 2013 року.
У своєму виступі Грищенко окреслив підходи української сторони до змістовного наповнення Дорожньої карти "Східного партнерства".
Він наголосив на важливості зміцнення ролі "Східного партнерства" як практичного інструменту підтримки реформ у країнах-партнерах. "У цьому контексті глава МЗС підкреслив, що принцип оновленої європейської політики сусідства має бути спрямований на підтримку імплементації майбутньої Угоди про асоціацію та виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму між Україною і ЄС", - йдеться в повідомленні.
У зустрічі брали участь верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон і єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства ЄС Штефан Фюле.
Крім того, за даними прес-служби, Грищенко провів у Празі окремі двосторонні зустрічі з Фюле, керівниками МЗС Азербайджану та Естонії, міністром торгівлі та інвестицій Данії, яка головує в ЄС, Піа Ольсен Дюр.
Глава зовнішньополітичного відомства України також взяв участь у зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ГУАМ, на якій Азербайджан представив пріоритети свого головування в цій організації в 2012 році.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас