Ціни на нафту перейшли до спаду після зростання напередодні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту перейшли до спаду після зростання напередодні

Енергетика
258
Світові ціни на нафту знижуються у вівторок після того, як напередодні було зафіксовано їх зростання на тлі напруженості навколо ядерної програми Ірану, свідчать дані бірж.
Вартість квітневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) знизилася на 0,1 долара, або на 0,09% - до 106,62 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,23 долара, або на 0,19%, - до 123,57 долара за барель.
В понеділок нафта подорожчала в середньому на 0,1 долара на тлі заяв президента США Барака Обами про те, що США та Ізраїль хочуть добитися відмови Ірану від ядерної програми дипломатичним шляхом, проте не виключають і військовий сценарій.
"В цілому фундаментальна ситуація на ринку нафти залишається складною, створюючи некомфортний фон для ескалації геополітичних ризиків", - заявили агентству MarketWatch аналітики Barclays Capital.
Крім того, учасники торгів продовжують відігравати заяви прем'єра Держради КНР Вень Цзябао, зроблені напередодні, про те, що уряд Китаю планує забезпечити темпи зростання національної економіки в 2012 році на рівні 7,5% після зростання на 9,2% роком раніше.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас