Чорновіл впевнений, що угоду про асоціацію не підпишуть до 2015 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чорновіл впевнений, що угоду про асоціацію не підпишуть до 2015 року

252
Перспектив ратифікації угоди про асоціацію з Європейським союзом до 2015 року немає.
Про це в коментарі УНН заявив перший заступник голови Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Тарас Чорновіл.
Зокрема, коментуючи заяву міністра закордонних справ Костянтина Грищенка щодо намірів парафувати угоду про асоціацію з ЄС у першому кварталі поточного року, Чорновіл зазначив: "Парафування і підписання планувалося на минулий рік, саме тоді повинні були закінчитися всі ці події. І ми повинні були виходити на процес ратифікації. Парафування - процес двосторонній. Це абсолютно технічний процес".
"Це узгодження, підтвердження, спільне, що всі документи оформлені належним чином, що там немає ніяких змін, що це той документ, який повинен потім підписуватися сторонами. Тому парафування може відбутися лише одночасно", - сказав нардеп.
Чорновіл також розповів, що далі йде процедура підписання документа. "А в процедурі підписання вже поставлена крапка, і її не було до парламентських виборів, про це досить відверто заявляють, очікуючи як ми поведемо себе на виборах, чи все буде чесно. І не відомо, чи буде підписання після виборів, тому що перспектив ратифікації до 2015 року взагалі немає ніяких", - резюмував Чорновіл.
Нагадаємо, представники Європейського союзу і міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, які брали участь в Празі у зустрічі глав МЗС країн Вишеградської четвірки, Балтії та країн-учасниць Східного партнерства, підтвердили наміри парафувати угоду про асоціацію до кінця першого кварталу 2012 року.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас