Депутат Терьохін назвав ПДВ-облігації "узаконеними хабарями" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутат Терьохін назвав ПДВ-облігації "узаконеними хабарями"

200
Народний депутат Сергій Терьохін вважає податок на додану вартість одним із найбільш корупційних податків, пише Дело.
"Проблема переплати податку на прибуток полягає в абсолютно недосконалому українському законодавстві про так звані трансфертні ціноутворення і карусельні шахрайства... Потрібно внести зміни в наше законодавство, яке б запобігало цьому, і тоді багато проблем знімуться", - сказав депутат.
"Фактично будь-які спроби замінити відшкодування "кешем" з бюджету сурогатами, такими, як векселі або облігації, це в своїй економічній суті узаконені хабарі, - вважає Терьохін. - До цих облігацій треба було просто відкат дати інспектору, який ділився з центральним офісом, якщо велика сума, і отримати собі на рахунок відшкодування".
Терьохін пояснив, що суть облігацій полягає в цьому "відкаті". За його словами, іноземні компанії, які зневірилися отримати відшкодування ПДВ, погоджувалися на облігації з тим, щоб швидше продати їх на вторинному ринку з великим дисконтом.
"Цей дисконт, який раніше вони оформлювали хабарем - вони узаконили. Але подивіться, будь ласка, а хто в минулому році скупив ці ПДВшні облігації. Хто самий покупець був на вторинному ринку? І ви зробите для себе дуже цікаві висновки. Які банки в першу чергу, і кому вони належать?" - задається питанням депутат.
Терьохін розповів, що в комітеті Верховної Ради з питань фінансів на поточний момент зареєстровано вже 114 законодавчих ініціатив, які стосуються проблематики ПДВ. Це свідчить про недоопрацювання, які є в Податковому кодексі.
Як писало джерело, Американська торгова палата в Україні поскаржилася прем'єр-міністру Миколі Азарову на дії податкової служби, зокрема, на проблему подвійного оподаткування ПДВ. Податкова відповіла, що вважає претензії необґрунтованими.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас