Канали Пінчука можуть втратити "цифрові" ліцензії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канали Пінчука можуть втратити "цифрові" ліцензії

516
Генеральний директор компанії "Зеонбуд" - єдиного провайдера цифрової телемережі - Віктор Галич заявив, що канали медіагрупи Віктора Пінчука StarLightMedia (SLM; ICTV, "Новий канал", СТБ, М1) можуть втратити право мовлення в цифровій мережі.
За його словами, медіагрупа заборгувала оператору солідну суму за надані послуги за договором. "Наприкінці минулого року вони (SLM. - ред.) говорили про те, що платежі "Зеонбуду" не враховані в бізнес-плані на 2011 рік і це зіпсує їм фінансові показники року, - сказав Галич. - Обіцяли почати платити з січня". Однак, як зазначив гендиректор "Зеонбуду", дане слово медіагрупа не стримала, пред'явивши претензії з питань, які не передбачені договором. "Ми відповідали коректно та аргументовано. SLM замовкла, але так і не оплачує отримані за договором послуги", - підкреслив Галич.
В "Зеонбуд" вважають, що мають усі юридичні підстави розірвати договір і в цьому випадку, за законом "Про телебачення", ці чотири телекомпанії назавжди втратять право мовлення в цифровій мережі. У статті 39 цього закону чітко вказано, що телеорганізації здійснюють мовлення з використанням багатоканальної телемережі відповідно до умов ліцензії на мовлення та угоди з оператором цієї мережі.
Разом з тим, за словами Галича, від такого розвитку подій надалі постраждають телеглядачі, які не зможуть дивитися телепрограми зазначених каналів. "Якщо медіагрупа вважає, що вона не готова брати участь в цифровому проекті, тоді треба відкрито про це сказати, а не намагатися "торпедувати" перехід всієї країни на нові технології", - зазначив гендиректор "Зеонбуду". "В іншому випадку будемо змушені діяти в суворій відповідності з договором між "Зеонбуд" і SLM", - заявив Галич.
Крім того, він повідомив, що "Зеонбуд" попросив втрутитися в ситуацію, що склалася, Національну раду з телебачення і радіомовлення.
Як повідомлялося раніше, медіагрупа StarLightMedia (SLM; ICTV, "Новий канал", СТБ, М1) вже кілька місяців не платить за трансляцію сигналу в мережі цифрового телемовлення. За даними видання "Коммерсант-Украина", заборгованість становить кілька десятків мільйонів гривень.
Відзначимо, "Зеонбуд" почав виставляти рахунки телеканалам-переможцям конкурсу на цифрове мовлення з жовтня минулого року, після запуску мережі в експлуатацію. Практично відразу після запуску мережі Нацрада з питань телебачення і радіомовлення рекомендувала "Зеонбуду" закодувати телесигнал, щоб його не можна було прийняти на сертифікований або "сірий" сет-топ-бокс.
Компанія "Зеонбуд" є єдиним провайдером цифрової телемережі. Телерадіокомпанії укладають з "Зеонбуд" договір і отримують можливість транслювати свої передачі в цифровому форматі DVB-T2, на який український ефір повинен перейти до 2015 року. У 2013 році заплановано розпочати відключення аналогового мовлення.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас