Азаров: Проекти в АПК, машинобудуванні та енергозбереженні будуть пріоритетними для фінансування СБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Проекти в АПК, машинобудуванні та енергозбереженні будуть пріоритетними для фінансування СБ

Казна та Політика
237
Пріоритетними проектами з боку уряду для фінансування Світовим банком (СБ) в 2012-2016 рр. будуть проекти в агропромисловому комплексі (АПК), машинобудуванні та проекти з енергозбереження. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров сказав під час представлення нового директора Світового банку (СБ) у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фана, передає прес-служба Кабінету міністрів України.
"Я хочу подякувати Світовому банку за затвердження Стратегії партнерства з Україною на 2012-2016 рр. Ми також вітаємо рішення про відкриття кредитної лінії на енергозбереження і вдячні за рішення додатково надати кредит на 150 млн дол для проекту підтримки українського експорту", - сказав Азаров.
Він додав, що уряд підтримує ініціативу СБ щодо підготовки в 2013-2014 рр. інвестиційних проектів у реальному секторі економіки. Прем'єр зазначив, що добре реалізуються спільні проекти з будівництва автомобільних доріг.
Також Азаров висловив подяку СБ за співпрацю та затвердження Стратегії партнерства з Україною на 2012-2016 рр.
У свою чергу, віце-президент Світового банку по Європі та Центральній Азії Філіп Ле Уору подякував уряду за те, що вперше за 20 років співпраці Україна досягла рекордної вибірки кредитних коштів.
"Завдяки вашій роботі вперше за двадцять років ми досягли рекордних показників вибірки коштів, і це на початку року. Це рекорд, такого в Україні ще не було. Я прекрасно розумію, що такі речі самі по собі не відбуваються. За цим стоїть велика робота вашої команди і нашої команди", - сказав Ле Уору.
При цьому він зазначив, що задоволений макроекономічною ситуацією в Україні і, зокрема, приростом ВВП на 5,2% в минулому році і зниженням рівня інфляції.
Віце-президент СБ відзначив, що банк підтримує реформи, які відбуваються в Україні. "Ми повністю підтримуємо стратегію реформ Президента України, реформи вже почали втілюватися. Зараз головне - продовжити проведення реформ, і ми будемо калібрувати нашу допомогу, в залежності від швидкості ходу перетворень", - підкреслив Філіп Ле Уору.
Він констатував, що 2012 р. буде достатньо складним для світової економіки, тому необхідно зосередити зусилля української влади для досягнення позитивних макроекономічних показників.
Нагадаємо, що в Стратегії партнерства СБ з Україною на 2012-2016 рр. банк прогнозує зростання ВВП України в 2013-2014 рр. на рівні 4%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас