Експерти: Стабільність гривні приводить до пасивного кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Стабільність гривні приводить до пасивного кредитування

Валюта
1196
Жорстка монетарна політика, що проводиться НБУ для підтримки стабільності курсу гривні та цін, змушує банки підвищувати ставки за депозитами у гривні, вважає голова правління Правекс-банку Сергій Наумов, пише Корреспондент.
На думку експерта, врешті-решт така політика призводить до збільшення вартості кредитів, що робить їх малодоступними для економіки.
Під час круглого столу Банківська система в 2012 році: перспективи та виклики голова правління також зауважив, що в Європі дану проблему вирішують по-іншому.
"Навіть незважаючи на загрози інфляції, там готові насичувати економіку грошима для того, щоб вона хоч якось розвивалася", - підкреслив Наумов.
Разом з тим, тривала стабільність національної грошової одиниці насторожує населення, вважає голова правління Брокбізнесбанку Олександр Морозов.
"Якщо курс утримується, як це було раніше, то люди побоюються несподіваних змін. Тим більше, що ця тема дуже часто підігрівається ЗМІ, особливо останнім часом, але з недостатньою поки аргументацією", - зазначив банкір.
Морозов також упевнений, що скасування гарантій Фонду гарантування внесків за доларовими депозитами, а також заборона виплати відсотків за валютними внесками у валюті спонукали б ринок більш активно використовувати гривню.
Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що НБУ може пом'якшити монетарну політику через низьку інфляцію, зокрема знизити ставки рефінансування для підтримки економічного зростання.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас