Литвин: Необхідно усвідомити, що більше не повинно бути таких ганебних угод між Україною і РФ щодо газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: Необхідно усвідомити, що більше не повинно бути таких ганебних угод між Україною і РФ щодо газу

Енергетика
126
Голова Верховної Ради Володимир Литвин не бачить "підводних течій" у заявах посла Росії в Україні Михайла Зурабова про те, що новий контракт щодо постачання природного газу може з'явитися не раніше серпня.
"Я не бачу жодних інших підводних течій. Єдине, що ми в Україні повинні усвідомити: більше не повинно бути таких ганебних угод, які Україна має в газовій галузі. Це ключова теза", - сказав В.Литвин на брифінгу в понеділок під час поїздки в Житомирську область, коментуючи заяву посла РФ М.Зурабова про те, що новий "газовий" контракт між Україною і Росією може з'явитися не раніше, ніж після першого півріччя 2012 року.
На запитання, чи не розцінює він таку заяву М.Зурабова як прихований тиск на Україну щодо того, що знижку на газ Росія може надати тільки у разі продажу української ГТС, спікер відповів: "Про який тиск може йти мова, якщо українська сторона добровільно підписала ці газові угоди? І розповідає сьогодні, що це найкраща ціна, яка є найбільшою ціною, в порівнянні з усіма європейськими країнами".
В.Литвин підкреслив, що в цьому питанні має бути "прозорий підхід", щоб кожен українець міг зрозуміти формулу ціни на газ.
"Я виходжу з того, що українська сторона не повинна отримувати якісь преференції від Російської Федерації, але повинна отримувати таку ж ціну, як і європейські країни, з урахуванням того, що ці країни повинні платити в два рази більше за прокачування газу до свого споживача. Відповідно, з огляду на це, ціна для України повинна бути меншою", - вважає В.Литвин.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас