Світовий банк по-новому буде співпрацювати з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк по-новому буде співпрацювати з Україною

Казна та Політика
633
Світовий банк розробив нову стратегію партнерства з Україною на період 2012-2016 рр., яка буде представлена Президенту, прем'єр-міністру і голові Нацбанку України під час візиту 5-6 березня до Києва віце-президента СБ у справах Європи і Центральної Азії Ле Уеру. Про це повідомили в представництві СБ у справах України, Білорусі та Молдови, пише Уніан.
Згідно з повідомленням, нова стратегія партнерства для України зосереджує увагу на поліпшенні умов ведення бізнесу як для внутрішніх, так і для іноземних інвесторів; удосконалення інфраструктури для зменшення витрат, пов'язаних з веденням підприємницької діяльності; а також на створення умов для реформування та залучення приватних інвестицій у розвиток сільського господарства.
Нова стратегія СБ також буде підтримувати органи влади в їх прагненні поліпшити відносини з громадянським суспільством і підприємницьким співтовариством, підвищити рівень довіри і залучити до підтримки реформ, щоб зробити уряд більш відповідальним і ефективним.
"Група Світового банку буде коригувати свій стратегічний діалог, кредитування та технічну допомогу відповідно до продемонстрованої урядом відданості реформам", - наголошується в повідомленні.
Під час свого візиту Уеру офіційно представить уряду України і партнерам-учасникам програм розвитку нового директора СБ у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фана, призначеного в лютому.
З тих пір, як Україна стала членом СБ у 1992 році, загальна сума зобов'язань банку перед Україною на фінансування 39 проектів і програм перевищує 7 млрд доларів. Загальна сума зобов'язань IFC, що входить до групи СБ, по 63 проектах складає 1,657 млрд доларів.
IFC також додатково залучила в Україну 632 млн доларів синдикованих кредитів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас