Німецькі вчені підтвердили безпечність кави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі вчені підтвердили безпечність кави

70
Нова робота вчених з Німецького інституту харчування людини Потсдам - Ребрюке показує, що любителям кави не загрожують хвороби серця, рак і діабет 2-го типу.
"Ми не закликаємо людей почати пити каву, якщо вони її не люблять, але в цілому отримані результати роботи свідчать про те, що напій не становить небезпеки для людей без специфічних захворювань і немає необхідності від нього відмовлятися, щоб знизити ризик виникнення хронічних недуг", - прокоментував Роб ван Дам, професор Національного університету Сингапуру роботу своїх колег.
Враховуючи результати попередніх досліджень, вчені вирішили провести експеримент і поспостерігати за станом людей, які споживають каву. Так, вони зібрали інформацію про звички, спосіб життя та стан здоров'я 42 тисяч дорослих німців, які не мають хронічних захворювань. Протягом наступних 9 років вони обстежували добровольців кожні 2-3 роки з метою виявлення серцево-судинних захворювань, інсульту, інфаркту, цукрового діабету і раку.
Керівник дослідження Анна Флогель спільно з колегами виявила, що любителі кави не сильно відрізнялися від тих, хто її не споживає.
Приміром, у 871 людини з 8689, що утримуються від напою, з'явилися хронічні захворювання. Що стосується любителів кави, то в групі з 12137 добровольців жертвами недуг стали 1124 людини. В цілому виходить приблизно 10% в обох групах. "Результати нашого дослідження показують, що споживання кави не шкідливе для здорових дорослих людей і не збільшує ризик розвитку хронічних захворювань", - говорить Флогель.
Група вчених також виявила, що напій знижує ймовірність розвитку цукрового діабету 2-го типу.
Беручи до уваги фактори, що впливають на виникнення хвороби (надмірна вага і куріння), фахівці встановили, що у любителів напою ризик знижується на 23%. Це зовсім не означає, що кава здатна запобігти діабету 2-го типу, проте експерименти на тваринах показали, що певні хімічні речовини, що містяться в ній, позитивно впливають на обмін речовин.
Раніше американські вчені зі Школи медичних досліджень при Гарвардському університеті з'ясували, що жінки, які випивають за день декілька чашок кави, менше схильні до депресії.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас