Балога попросив в Азарова 65 млн грн на реконструкцію дамби вздовж Дунаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Балога попросив в Азарова 65 млн грн на реконструкцію дамби вздовж Дунаю

Казна та Політика
234
Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога звернувся до прем'єр-міністра Миколи Азарова з проханням виділити 65 млн. грн. для проведення робіт з реконструкції дамби вздовж української ділянки річки Дунай, а також ремонту кількох шлюзів, що знаходяться в аварійному стані.
Про це сьогодні, 5 лютого, заявив директор Департаменту цивільного захисту Василь Квашук.
"Ця дамба 2010 року була частково відремонтована, але роботи завершені, тому міністерство наполягає на виділенні коштів з резервного фонду державного бюджету для проведення заходів, які забезпечать безаварійний пропуск паводку на українській частині Дунаю", зазначив Квашук.
За його словами, протягом 1-4 березня внаслідок продовження повільного сніготанення, невеликих опадів і руйнування льодового покриву продовжується зростання рівнів води на українській ділянці Дунаю.
"Біля Вилкова до критичної позначки виходу води на заплаву залишається 77 см. Біля Ізмаїла і Рені минулого тижня проводилися роботи з видалення льоду і спуску його в море. Там працюють два криголама, а також буксири, які ламають лід і проводять пасажирські кораблі та вантажні баржі вгору по Дунаю", - підкреслив Квашук.
Він повідомив, що рівень води в цих місцях буде підніматися і далі й досягне максимально критичних рівнів, вище норми на 1,50 см.
"Проходження максимального паводку на Дунаї очікується в другій половині квітня. Це призведе до підтоплення окремих об'єктів в портах Рені та Ізмаїла, а також ділянок міста Вилкове, що знаходяться в низині", - поінформував Квашук.
Чиновник розповів, що підйоми рівнів води спостерігаються на багатьох річках України.
"Особливо це проявилося на території Західної України - у Волинській області в басейні річки Прип'ять, де в районі Любешова вода вийшла на заплаву і підтопила заплавні землі. Крім того, внаслідок затору льоду на Дністрі біля Заліщиків рівень води піднявся на 1,23 см, а на початку Дністровського водосховища до 1,57 см. Це викликало підняття води в річці Дністер, але вона не вийшла вище критичних позначок, підтоплення господарських об'єктів не було", - розповів Квашук.
За його словами, найбільш ймовірні підняття рівнів води до критичних позначок будуть спостерігатися в басейні річки Прип'ять, зокрема на півночі Волинської та Рівненської областей та у місті Луцьк.
"Також вода буде підніматися і виходити на заплаву в басейні річки Західний Буг - в Сокальському районі та Червонограді. На сході України - в басейні річки Сіверський Донець, зокрема на річці Айдар. Тут рівні води прогнозуються вище норми і близькі до критичних позначок - підтоплення і виходу на заплаву", - розповів Квашук.
Він додав, що такий розвиток водопілля є звичайним і ситуація залишається стабільною.
Нагадаємо, в кінці лютого повідомлялося, що на півдні Одеської області в Ізмаїльському районі в результаті різкого потепління і танення снігу на полях почалося підтоплення населених пунктів, розташованих в районі річки Дунай.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас