Призначено нового голову місії МВФ в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Призначено нового голову місії МВФ в Україні

Казна та Політика
636
Головою місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні призначений Кріс Джарвіс замість Таноса Арванітіса, повідомив постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр.
"Керівником місії в Україні призначений Кріс Джарвіс, громадянин Великобританії... Останнім часом він обіймав посаду керівника місії в Білорусі", - йдеться в повідомленні представництва МВФ в Україні з посиланням на М.Альєра в понеділок.
Востаннє місія МВФ працювала в Україні з 25 жовтня по 3 листопада 2011 року, після чого взяла паузу для додаткового відпрацювання технічних питань.
В кінці липня 2010 року МВФ відкрив для України програму stand by на SDR10 млрд (близько $15,6 млрд). Тоді ж Київ отримав перший транш у розмірі SDR1,25 млрд. У грудні 2010 року МВФ вирішив виділити країні другий транш кредиту stand-by у розмірі SDR1 млрд.
Програма stand-by передбачала виділення Україні щокварталу ще восьми траншів, починаючи з середини березня 2011 року, у разі успішного продовження співпраці.
За оцінкою Світового банку, в даний час існує ризик розірвання чинної угоди про кредитну програму stand-by України з МВФ.
МВФ очікував від України затвердження пенсійної реформи та розв'язання проблеми занижених тарифів на газ для населення. Якщо закон про пенсійну реформу був прийнятий, то в питанні газових тарифів український уряд зайняв жорстку позицію про неможливість їх підвищення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас