Експерт: Президент Путін поставить крапку в газових переговорах з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Президент Путін поставить крапку в газових переговорах з Україною

Енергетика
1462
Газові переговори між Києвом і Москвою завершаться після того, як чинний прем'єр-міністр Росії Володимир Путін повернеться в президентське крісло, пише Дело.
Укладення нової угоди щодо газу відбудеться протягом місяця після завершення президентської компанії.
"Напередодні виборів Володимир Путін, який особисто курирує газове питання, не поспішав ставити крапку в переговорах з Україною. Він мав показувати виборцям свою непохитність, силу. А із завершенням виборів домовленість буде досягнута. Думаю, сторони вже знайшли приблизну модель співпраці", - сказав енергетичний експерт Валентин Землянський.
На його думку, укладення нової угоди щодо газу відбудеться протягом місяця після завершення президентської компанії. Все залежить від того, чи буде в Росії другий тур, як довго будуть підраховувати голоси, чи можливі судові позови.
"Те, якою у результаті буде газова угода, на які поступки піде Україна, передбачити складно. Як мінімум буде створений консорціум з управління українською газотранспортною системою", - припустив Землянський.
Енергетичний експерт Володимир Саприкін також вважає, що градус газових відносин між країнами після виборів спаде.
"Президентські вибори в Росії гальмували переговорний процес щодо газу. Але після їх завершення буде прогрес. Думаю, ми отримаємо новий договір у квітні", - зазначив він.
Як повідомило джерело, Україна з літа 2011 року безуспішно намагається домовитися з Росією про перегляд газового контракту. На початок 2012 року Україна платить за російський газ одну з найвищих цін в Європі - $516 за 1 тис. куб. м газу мінус $100 в рамках Харківських угод. Україна називає справедливою ціною за газ $250 за 1 тис. куб. м газу.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас