"Газпром" розглядає питання видобутку вуглеводнів в Афганістані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" розглядає питання видобутку вуглеводнів в Афганістані

Енергетика
211
"Газпром" готовий вивчити питання про участь у розвідці та видобутку вуглеводнів в Афганістані. Про це йдеться в протоколі засідання російсько-афганської міжурядової комісії, передає "Росія-24".
"Сторони відзначають готовність компанії Gazprom EP International вивчити можливість участі в перспективних проектах з розвідки, видобутку, переробки та транспортування вуглеводнів на території Ісламської республіки Афганістан на тендерній основі відповідно до національного законодавства Афганістану та міжнародними нормами", - зазначено в документі.
Здійсненням зарубіжних проектів "Газпрому" займається компанія Gazprom International.
Вона вже працює в Центральній Азії, зокрема, в Узбекистані, Туркменії, Киргизії і Таджикистані.
Центральна Азія є одним з найбільш цікавих регіонів світу з точки зору можливих запасів вуглеводнів, центральне положення регіону відносно різних ринків збуту приваблює в регіон інвесторів, відзначає "Газпром". 29 грудня 2011 р. компанія затвердила інвестиційну програму на 2012 р., згідно з якою вона планує збільшити свою присутність на ринках Киргизії і Таджикистану. На роздрібному ринку Казахстану компанія планує збільшити свою частку до 6% до 2020 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас