Медведєв доручив Генпрокуратурі РФ переглянути вирок Ходорковському — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв доручив Генпрокуратурі РФ переглянути вирок Ходорковському

Кримінал
878
Медведєв доручив ГПУ РФ протягом місяця перевірити законність вироків Ходорковському і Лебедєву.
Президент Росії Дмитро Медведєв доручив Генпрокуратурі перевірити законність і обґрунтованість обвинувальних вироків відносно 32 осіб, у тому числі відносно екс-глави "ЮКОСа" Михайла Ходорковського, екс-керівника МФО "Менатеп" Платона Лебедєва та екс-голови служби безпеки "ЮКОСа" Олексія Пічугіна, повідомляє прес-служба Кремля.
"У встановленому порядку провести аналіз законності та обґрунтованості обвинувальних вироків суду стосовно громадян РФ. Термін - 1 квітня 2012 року", - йдеться в дорученні президента.
Крім того, запропоновано перевірити законність вироку Сергію Аракчеєву, засудженому на 15 років за вбивство трьох чеченців в 2003 році.
Нагадаємо, в кінці 2010 року Хамовницький суд Москви засудив екс-главу ЮКОСа Ходорковського і його бізнес-партнера Лебєдєва до 14 років колонії кожного за звинуваченням у розкраданні 200 млн тонн нафти і відмиванні грошей. Потім Мосміськсуд пом'якшив покарання на один рік, і тепер Ходорковський і Лебедєв можуть вийти на свободу в 2016 році.
У червні минулого року Медведєв заявив, що не вважає, що судове переслідування екс-глави "ЮКОСа" було помилкою.
Раніше кандидат в президенти Михайло Прохоров у разі своєї перемоги обіцяв помилувати Ходорковського, який зараз відбуває покарання в колонії.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас