Зурабов: Україна зацікавлена в оцінці ГТС до прийняття рішення щодо "Південного потоку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зурабов: Україна зацікавлена в оцінці ГТС до прийняття рішення щодо "Південного потоку"

Енергетика
211
Посол РФ в Україні Михайло Зурабов вважає, що українська сторона зацікавлена в здійсненні оцінки своєї ГТС ще до рішення щодо "Південного потоку".
"Цілком очевидно, що Україна зацікавлена в тому, щоб рішення щодо "Південного потоку" до моменту закінчення оцінки української ГТС не було прийнято", - сказав він сьогодні після голосування на президентських виборах на дільниці в Києві.
За його словами, проекти "Північного" і "Південного потоку" впливають на обсяги прокачування газу через українську ГТС. Зурабов відзначив, що в свою чергу російська сторона зацікавлена в тому, щоб "Південний потік" став реальністю, і отже вартість української ГТС була б знижена.
Посол нагадав, що за його інформацією, "оцінювачі" повинні надати вартість української ГТС 1 серпня 2012 р. Він також не виключив, що це може статися і раніше.
Зурабов також вважає, що нова угода між Україною і Росією щодо газу повинна укладатися до 2020 року.
"Треба мати на увазі, що угода має бути підписана не на один рік, і не на два. А очевидно, на період до 2020 року", - заявив посол після голосування на виборах президента РФ.
Зурабов нагадав, що на сьогоднішній день мова йде про підготовку не просто змін до газової угоди, а про підготовку міжурядової угоди між двома країнами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас