Єврозона вирішила внести в 2012 році два транші в капітал МФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврозона вирішила внести в 2012 році два транші в капітал МФС

Казна та Політика
149
Лідери держав єврозони під час саміту ЄС вирішили внести в рахунок сплаченого капіталу постійного Механізму фінансової стабільності (МФС) у поточному році відразу два транші, йдеться в рішенні саміту.
"Вони (голови країн єврозони. - Прим. ред.) підтвердили намір переоцінити розмір Європейського фонду фінстабільності (ЄФФС) і МФС до кінця місяця. Крім того, вони домовилися прискорити, дотримуючись національної парламентської процедури, внесення оплачуваного капіталу в МФС, починаючи з двох траншів в 2012 році. Нові строки внесення інших коштів в МФС будуть узгоджені до кінця місяця", - йдеться в документі.
Обсяг фонду повинен скласти 700 млрд євро, з них 80 млрд - це оплачений капітал, решта коштів - гарантії країн єврозони і капітал на вимогу. Внесення коштів до цього фонду країнам доводиться погоджувати на національному рівні.
Взимку поточного року було прийнято рішення про прискорення введення МФС в дію на рік - з середини 2012 року, але за умови що країни, на які припадає 90% обсягу фонду, ратифікують договір про його створення.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас