На виборах в РФ зафіксовані так звані "карусельні" голосування і вкидання бюлетенів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На виборах в РФ зафіксовані так звані "карусельні" голосування і вкидання бюлетенів

630
Продовжують надходити повідомлення про так звані "карусельні" голосуваннях на різних виборчих дільницях, на яких проводяться вибори Президента РФ. Як повідомляє корпус спостерігачів "За чисті вибори", група спостерігачів на чолі з членом громадської ради корпусу Олегом Мітволем в московському районі Північне Тушино на виборчій дільниці № 3183 затримали чоловіка, який курирував підвезення людей на чотирьох автобусах з метою "естафетного голосування" - так званої "каруселі".
Спостерігачі викликали поліцію, проте, як повідомляє корпус "За чисті вибори", протягом 40 хвилин вони так і не отримали допомоги з боку працівників правоохоронних органів. Тим часом куратор "карусельних" голосувань в московському Тушино вирвався з рук спостерігачів і зник. Глава громадської ради корпусу спостерігачів "За чисті вибори" Тіна Канделакі в даний час особисто сприяє розслідуванню даного інциденту в московському районі Північне Тушино.
Штаб кандидата в президенти РФ Михайла Прохорова також повідомляє про "каруселі" на різних виборчих дільницях Москви, у тому числі в районі Текстильники.
Спостерігачі проекту "Спостереження 2012" станом на 11:00 за київським часом виявили в столиці 27 фактів організованого підвезення людей на виборчі дільниці, передає прес-служба партії "Яблуко".
Як передає Ліга виборців, одна з мобільних груп спостерігачів, до складу якої входить телеведуча Ксенія Собчак, виявила, що на різних дільницях Москви якоюсь компанією оформлені заяви на додаткові списки. У списку - більше 100 людей з Підмосков'я, які не мають московської прописки і голосують без відкріпних посвідчень. Спостерігачі з'ясували, що зі 100 з гаком анкет 50-60 заповнені одним почерком. Ліга виборців повідомляє, що на виборчій дільниці № 117 на Таганці спостерігачам вдалося зупинити голосування за таким додатковим списком, в якому було 123 людини.
Тим часом в Московській міській виборчій комісії зазначають, що графіки підвезення на автобусах співробітників столичних підприємств з безперервним циклом робіт можуть існувати, щоб уникнути черг на виборчих дільницях. Раніше сьогодні повідомлялося, що московська поліція не виявила порушень під час голосування на виборах президента РФ на дільницях, куди людей привозили на автобусах. Як повідомили в прес-службі Головного управління Міністерства внутрішніх справ по Москві, дійсно сьогодні вранці до виборчої дільниці № 3188 (Південне Тушино) під'їхали кілька автобусів з людьми.
"Нічого незаконного в їхніх діях немає - це жителі інших регіонів Росії, які працюють на одному з будівельних об'єктів в Москві. Ті з них, хто вирішив взяти участь в голосуванні, отримали на своє ім'я відкріпні посвідчення, і сьогодні людей централізовано привезли на виборчу дільницю з будівельного містечка", - повідомили в прес-службі. У поліції додали, що схожа ситуація мала місце на дільниці № 3027, де також не виявлено правопорушень.
Також в Петербурзі сьогодні була затримана жителька Ленінградської області, відразу після того, як нею в урну для голосування, крім свого бюлетеня, було кинуто ще кілька паперів, повідомляє прес-служба Головного управління МВС по Санкт-Петербургу і Ленінградській області.
Інцидент стався в Санкт-Петербурзі в ДВК № 118. Жінка доставлена до відділку поліції. В даний час обставини події встановлюються. Що саме було кинуто в урну, вдасться встановити лише після завершення роботи виборчої комісії. Відомо, що жінка голосувала за відкріпним посвідченням.
Нагадаємо, Росія сьогодні обирає Президента на шестирічний термін.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас