"Роснефть" промацує бразильський ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Роснефть" промацує бразильський ринок

Енергетика
209
Йде "спілкування" з однією з бразильських компаній, що працюють на шельфі.
Найбільша російська компанія "Роснефть" веде переговори про вихід на ринок Бразилії. Як розповів BFM.ru глава компанії Едуард Худайнатов, поки йдуть консультації "з великою компанією, що працює на шельфі". "Ми ведемо спілкування, але про конкретні проекти мови поки немає. У нас власна велика ресурсна база, і різко розпорошуватися на нові проекти ми поки не готові", - зазначив топ-менеджер, не назвавши бразильської компанії.
На ринку шельфового видобутку Бразилії фактично є лише один великий гравець - Petrobras, запаси якої оцінюються в 16 млн барелів нафти. В останні чотири роки компанія оголосила про виявлення трьох великих шельфових родовищ в Атлантичному океані.
На прес-конференції в Ставрополі Едуард Худайнатов також повідомив, що "Роснефть" і американська ExxonMobil мають намір до літа оголосити список спільних проектів. За його словами, буде не одне спільне підприємство, а ціла група. У серпні 2011 року "Роснефть" і Exxon Mobil уклали угоду про освоєння російського арктичного шельфу, прямі інвестиції оцінюються в суму до 500 млрд доларів. Домовленість була досягнута після того, як подібна угода між "Роснефтью" і британською ВР зірвалася. У вересні 2011 року "Роснефть" і Exxon Mobil підписали угоду про початок через два роки сейсморозвідки на трьох Східно-Приновоземельських ділянках шельфу Карського моря.
Глава "Роснефти" також розповів сьогодні, що партнер компанії для розробки Валу Шатського (шельф Чорного моря) буде обраний до кінця першого півріччя. Переговори ведуться з декількома компаніями, в тому числі з ExxonMobil. У червні 2010 року "Роснефть" підписала угоду про спільні роботи по Валу Шатському "Роснефти" з компанією Chevron. Через рік було оголошено, що Chevron виходить з проекту.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас