Мінськ: Україна не довела, що білоруська продукція неякісна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінськ: Україна не довела, що білоруська продукція неякісна

Аграрний ринок
289
Держветфітослужба України до сих пір не надала офіційних документів, що підтверджують претензії до якості білоруської продукції, повідомили в Департаменті ветеринарного і продовольчого нагляду Мінсільгосппроду Білорусі.
"3 березня 2012 р. Департаментом надіслано офіційний лист главі Держветфітослужби України Івану Бісюку з проханням направити на нашу адресу протоколи випробувань та іншу наявну в його відомстві інформацію по кожному випадку виявлення невідповідності безпеки нашої продукції. Аналіз зазначених документів дозволить нам оперативно вжити заходів з виключення претензій. Але поки офіційної відповіді немає, як немає й офіційних документів, що підтверджують претензії", - заявили в департаменті.
Там також поінформували, що, в свою чергу, від української сторони на адресу білоруського департаменту надійшов запит з переліком питань щодо системи державного контролю за безпекою харчових продуктів, що діє в республіці. "Відповідними службами Мінсільгосппроду, МОЗ та Держстандарту оперативно готуються запитувані документи для передачі Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України", - продовжили в департаменті.
"Ми сподіваємося, що взаєморозуміння між двома сторонами буде найближчим часом знайдено за допомогою конструктивного діалогу", - підкреслили там.
Як повідомлялося, Держветфітослужба України з 1 березня 2012 року тимчасово призупинила ввезення на територію України молока і молочних продуктів з Білорусі, а також тварин, сприйнятливих до АЧС, продукції та сировини з них.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас