Україна буде щорічно виділяти 40 млн грн на виховання патріотів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна буде щорічно виділяти 40 млн грн на виховання патріотів

Казна та Політика
1785
В уряді сподіваються підвищити кількість людей, які пишаються своєю країною, її мовою і культурою. На думку експертів, загальнодержавна концепція патріотичного виховання настільки розмита і невизначена, що виникає питання: а чи є тут взагалі якась концепція?
Починаючи з наступного року з українського бюджету буде щорічно виділятися 40 млн грн на патріотичне виховання населення.
Такі заходи передбачає розроблена Кабміном Концепція загальнодержавної цільової соціальної програми патріотичного виховання населення на 2013-2017 роки, текст якої є у розпорядженні ZN.UA.
Згідно з документом, передбачені концепцією заходи збільшать кількість українців, які безумовно вважають себе патріотами, з 31% в 2013 році до 48% в 2017.
Кількість населення, яке пишається українською мовою, за задумом авторів концепції, за 4 роки зросте з 17% до 35%.
За цей же період передбачено збільшити кількість людей, які пишаються українською армією, з 3% до 11%.
Крім того, кількість охочих емігрувати з України за вказаний термін планується зменшити вдвічі - з 40% до 20%.
Про недоліки нової концепції ZN.UA розповів доктор політичних наук, старший науковий співробітник Інституту політичних і етнонаціональних досліджень Владислав Гриневич.
"Запропонована концепція настільки розмита і невизначена, що виникає питання: а чи є тут взагалі якась концепція? Представлене до розгляду, скоріше, є запит на фінансування без належного обґрунтування, а не серйозний документ з визначенням принципів та основних напрямків патріотичного виховання, на які держава повинна щорічно витрачати 40 млн грн", - зазначив Гриневич.
"Великі сумніви викликають прописані в програмі очікувані результати проекту. Особливо наведені статистичні показники щодо темпів і обсягів "зростання патріотизму" в країні. Прогноз про зменшення вдвічі до 2017 року кількості охочих емігрувати з України тільки за допомогою прописаних в "Проекті" заходів виглядає просто несерйозно", - додав він.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас