ЦВК Росії фіксує високу явку на президентських виборах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦВК Росії фіксує високу явку на президентських виборах

736
Явка на президентських виборах в Росії поки значно вища, в порівнянні з попередніми виборчими кампаніями.
Явка на виборах президента Росії перевищила 12%, повідомив заступник голови Центрвиборчкому РФ Леонід Івлєв.
"Станом на 10 ранку московського часу (8:00 за Києвом), 12,2% виборців від включених у списки вже прийшли і проголосували на виборчих дільницях", - сказав Івлєв в інформаційному центрі ЦВК у неділю, 4 березня.
За його словами, на виборах до Держдуми 4 грудня на той же час прийшли 5,3% виборців, а на виборах президента Росії 2 березня 2008 року - 8,9% виборців.
"Зараз ми спостерігаємо зростання. Явка значно вища, в порівнянні з попередніми виборчими кампаніями", - зазначив Івлєв.
Як повідомлялося, за перемогу на президентських виборах в Росії борються п'ять кандидатів: прем'єр уряду Володимир Путін, висунутий "Єдиною Росією", лідери парламентських партій Геннадій Зюганов (КПРФ), Володимир Жириновський (ЛДПР), Сергій Миронов ("Справедлива Росія" ) і самовисуванець мільярдер Михайло Прохоров. У виборчому бюлетені їх прізвища розташовані в алфавітному порядку.
Перші попередні результати виборів в інформаційному центрі Центрвиборчкому почнуть оголошувати лише після 21:00 мск (19:00 за Києвом), коли закриються останні виборчі дільниці в Калінінградській області. Уже вранці 5 березня ЦВК пообіцяв повідомити попередні результати, які будуть ґрунтуватися на даних 99,9% підсумкових протоколів, отриманих за допомогою ДАС "Вибори". Офіційні підсумки Центрвиборчком визначить не пізніше 14 березня.
Перші результати екзит-полів з'являться не раніше, ніж о 21:00 за московським часом, коли закриється остання дільниця в Калінінграді. До закриття останніх виборчих дільниць оголошувати попередні підсумки виборів заборонено.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас